Saturday, November 27, 2010

Thanksgiving Holiday

I hope everyone is having a good time over the Thanksgiving holiday!

Our Thanksgiving this year turned very special, because my friend gave a baby birth on Wednesday!! We've been spending a lot of time to help out her and her family, mainly by babysitting her first daughter.

Though I've been kind of busy, I still made Thanksgiving dinner and tried something new.
Instead of cooking turkey, I cooked a whole chicken. And instead of baking it, I cooked it in a pressure cooker to make a soup!


I stuffed chicken with chestnuts(we picked a few weeks ago), rice and dried fruit (Kukonomi), and cooked it for about 40min with some vegetables. It turned great! I used only pepper and salt, but the soup was unbelievably rich and flavorful.

For a side dish, I cooked Japanese sweet potatoes and Hakusai cabbage with fried tofu. They are not that special. Just something I had in the fridge;-)
(Excuse me for the mess in the background!)

Also, I made cranberry sauce and baked biscuits. I love them so much that I cannot miss them even though they don't really go well with the rest of the dinner!




Well, it is a lot of foods for two... We couldn't see if anything was eaten(^^;

 サンクスギビングホリデーですね~♪木曜から4連休!イエイ♪
 とはいえ、私たちはまたどこも行かず。水曜に友人が二人目を出産したので、友人ファミリーのお手伝いがメインイベントでした~(^^;

 でもディナーは、頑張りましたよー
 今年は、ターキーではなくチキンを使いたかったので、丸鶏を圧力鍋で煮込んだサムゲタン(韓国風スープ)!鶏の中(内臓を取り出した後の空洞)には、先日の栗拾いの栗、クコの実、もち米をつめ、塩コショウをして、水とごぼうなどの野菜と一緒に料理します。ちゃんとおいしく仕上がるか不安だったのですが、と~~~~~ってもおいしかったです!!肉はほろほろで柔らかいし、スープも調味料が塩・こしょうだけとは思えない風味。栗も甘くて。美味!!!もち米は、意外とパラパラした感じになったので、代わりに押し麦やワイルド・ライスでもいいかもしれません。レシピでは1キロの鶏だったのに、2キロもあったので、かなり濃い目になりましたが。

 サイドには、白菜と厚揚げ炒めと大学芋風。サイドは、冷蔵庫の余り物系ですが(^^;
 
 それから定番のクランベリーソースとビスケット。今年のアジア風ディナーには合わないのですが、毎年作っているお気に入りなので、欠かせません♪

 とはいえ、二人には多すぎる量。食前・食後で、量が減った気がしないという。。残り物を何日も食べるのも、サンクスギビングの恒例。お正月にちょっと似ています。家族が集まる催しだし、初売りみたいな安売りもあるしね。

 充実のサンクスギビングでした!

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